Alte sporturi, Diverse

A fi majoreta

Probabil ca ai mai auzit aceasta intrebare pana acum, si anume „A fi majoreta inseamna a face un sport?”. In dictionar, cuvantul „sport” este definit in urmatorul fel:

  1. O activitate sau o recreatie care iti ofera distractie si o stare de spirit buna
  2. O activitate competitiva care necesita lucrul corpului; cateodata practicata drept profesie

Bazat pe descriptia de mai sus, multe majorete, antrenori si parinti ar spune cu siguranta ca „Da”, a fi majoreta inseamna a practica un sport. De vreme ce definirea unui sport drept o activitate fizica in care este implicata competivitatea, a fi majoreta ar cadea de indata in categoria sporturilor. Cu toate ca a fi majoreta nu a insemnat mereu ceea ce este in ziua de azi, sa transformat intr-un sport foarte competitiv combinand gimnastica, dansul si cascadoriile ca la circ.

Nu numai ca majoretelor li se cere sa fie in forma suficient incat sa performeze la jocurile din cadrul echipelor sportive ale scolii (de obicei fotbal si baschet), dar de asemenea acestea calatoresc in toata tara pentur a participa la diferite competitii si festivaluri cu specific  si pentur a oferi suport si intretine atmosfera la meciuri.

Competitiile includ de obicei nu numai o activitate de a inveseli atmosfera, de rutina, insa cascadoriile si acrobatiile cum ar fi sariturile, piramidele si aruncarile  sunt de asemenea in programul majoretelor. Nu numai ca aceste rutine sunt foarte obositoare si provocatoare din punct de vedere fizic, ci sunt de asemenea si foarte periculoase uneori. Majoretele zilelor noastre trebuie sa fie intr-o conditie fizica excelenta si sa fie mereu in alerta pentur a fi se pastra cat mai in siguranta in timpul executiei acestor rutine.

De ce cred unii ca a fi majoreta nu inseamna a practica un sport?

Chiar daca multe echipe sau grupuri de majorete merg la diferite competitii in majoritatea timpului, nu toate aceste grupuri de fete sau baieti merg in asemenea locuri pentur a castiga premii. Unele echipe de acest gen inveselesc si intretin atmosfera doar la scoala lor. De vreme ce nu sunt in mod activ implicate in competitii, majoretele nu sunt cu adevarat niste sportive in privinta unora.

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.