Diverse

Beneficii de sanatate a saritului corziii

Desi este simplu, antrenamentul ce implica coarda de sarit are cateva beneficii de sanatate asupra sa, datorita carui lucru devine incet foarte popular printre entuziastii de fitness.  Te ajuta la imbunatatirea agilitatii, coordonarii si nivelelor de rezistenta. Aceste trasaturi sunt de multe ori asociate cu atleti si alti oameni ai sporturilor, ce nu are prea mult sens. Avand in vedere timpul pe care il petrecem in fata ecranelor LCD, devine mai evident ca fitness-ul nu a fost niciodata mai important pentru noi decat este astazi. La fel ca alergatul si ciclismul, chiar is saritul corzii tinteste in principal muschii picioarelor tale, dar asta nu inseamna ca beneficiile sale sunt destinate doar pentru partea de jos a corpului.

Intr-un ritm normal, sa sari coarda poate sa arda aproximativ 800-1000 de calorii intr-o ora si te ajuta sa pierzi greutate. Ritmul cardiac poate fi realizat in acest caz fiind echivalent cu ritmul cardiac realizat in timpul alergatului sau jogging-ului, si acest lucru se poate face fara riscul de a-ti afecta genunchii, nu si atunci cand faci corect acest lucru. Din contra, te va ajuta sa iti faci mai puternice bratele, umerii si chiar abdomenul.

Exercitiul cardiovascular iti va creste nivelul de metabolism, si il va pastra elevat pentru o durata lunga dupa ce ai terminat cu exercitiile. Iti va imbunatati sistemul cardiovascular, ce comprima inima, arterele si velele, pastrand conditiile de sanatate bune.

Fiind un exercitiu ce te scapa de greutate, coarda de sarit este de asemenea benefica pentru oasele tale. Imbunatatind densitatea oaselor, te ajuta sa nu faci osteoporoza. Aditional, este de asemeni benefic pentru sistemul limfatic ce se bazeaza pe expansiune si contractie a muschilor pentru a elimina toxinele din corp.

Asa ca, pentru a te pastra in forma si pentru a ajunge sa fii rezistent, puternic si agil, incercati sa sariti coarda cel putin o data pe zi 20 sau 30 de minute minim, daca nu va permite timpul.

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *