Diverse

Beneficiile bauturilor pentru sportivi

In timp ce lucrezi la sala sau practici vreun sport anume, este important sa ramai hidratat in permanenta. Este foarte simplu sa uiti un asemenea lucru simplu ca consumul de lichide esentiale pentru a recupera ceea ce este pierdut prin transpiratie, insa efectele deshidratarii pot fi foarte rele, in special cand practici sportul pe o vreme mai calda si uscata.

Hidratare corecta

 

O pierdere de lichide inseamna o pierdere a volumului sangelui, in special cand sangele se subtiaza, si inima trebuie sa lucreze mai greu ca sa pompeze sangele in corp. Asta poate duce la crampe ale muschilor, oboseala, ameteala sau colapse circulatorii. Pentru cele mai bune preformante, atletii trebuie sa se mentina hidratati atat inainte, cat si in timpul si dupa antrenamentul propriu zis.

Apa sau bauturi pentru sportivi

Cu toate ca apa este cea mai buna solutie pentru hidratarea corpului sub cele mai multe dintre conditii, bauturile pentru sportivi cum ar fi Gatorade, Lucozade sau Powerade pot fi de un imens ajutor pentru atletii care vor sa faca performanta. Pe langa benefiiciile multiple ale apei, aceasta lubrifiaza incheieturile si tesuturile, reguleaza temperatura corpului si ajuta la mutarea nutrientilor prin tot trupul.

Oricum, in timpul unui antrenament, atletii nu pierd numai fluide, ci si electroliti de asemenea, din cauza transpiratiei abundente. Electrolitii includ minerale cum ar fi potasiul, calciul, magneziumul si sodiul, pierderea carora poate duce la deshidratarea corpului.

Pe langa electroliti, corpul e foloseste de asemenea si de carbohidrati. Aceasta este o alta zona unde bauturile pentru sportivi asigura tot ceea ce trebuie acolo unde apa nu poate. Cele mai multe banduri de bauturi sportive asigura de asemenea si carbohidratii necesari astfel incat sa ajute atletii sa isi finalizeze antrenamentele si competitiile portive fara a se supraincarca si fara a se epuiza complet.

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

1 comentariu

  1. Apa este esentiala in viata de zi cu zi..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *