Diverse

Beneficiile sportului in familie

Nu numai ca sporturile in familie sunt o modalitate grozava sa petreci timp impreuna si sa-ti inveti copii despre fair play, munca in echipa, sporturile de familie furnizeaza si cateva beneficii de sanatate pentru totii membrii acesteia. De la jucatul dodgeball-ului, baseball si baschet, pana la inotul in piscina comunitatii, incearca sa-ti faci timp pentru sporturi in familie.

Administrare a greutatii

Cea mai eficienta metoda de a-ti administra greutatea sau a pierde greutate este prin intermediul unei diete sanatoase si exercitii constante. Astfel ar avea sens sa participi des in sporturi de familie ca fiind o metoda ideala a administrarii greutatii, cand este combinata cu o dieta sanatoasa. O ora de aruncat la cos rezulta in aproximativ 320 de calorii arse, in timp ce inotul la un ritm lent pentru o ora, arde aprxoimativ 493 de calorii.

Stabilizarea starii de spirit

Exercitiile pot fi distractive si este inteligent sa incepi sa inveti efectele dorite ale exercitiilor la o varsta frageda. Participand la sporturile in familie, poti arata copiilor tai ca sunt alte forme de divertisment in afara de jocurile video si televiziunea. Exercitiile stimuleaza chimicalele creierului, eliberand endorfinele in sistemul tau, ceea ce te lasa realizat si relaxat. S-a demonstrat ca exercitiile obisnuite reduc simptomele care sunt comun asociate cu depresia.

Promovarea somnului

Exercitiile de dimineata sau din mijlocul zilei pot duce la un somn mai bun, desi ar trebui sa eviti exercitiile sau angajarea intr-un sport al familiei prea aproape de ora somnului, in timp ce acest lucru te-ar putea face prea energizat, fiind astfel mai greu sa adormi. Din cauza ca exercitiile obisnuite au fost afisate ca fiind un eliberator al stresului si imbunatatitor al starii de spriit, esti mai putin dispus la riscul de a sta treaz noaptea ingrijorandu-te de problemele cotidiane. Asa ca exercitiile scad stresul, de multe ori fiind recomandate la indivizi care sufera de depresie.

 

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *