Fotbal

Brazuca, mingea Campionatul Mondial 2014

In timp ce fanii fotbalului din jurul lumii, se echipeaza sa se uite la Campionatul Mondial joi, un numar de compani folosesc evenimentul pentru a-si impinge eforturile concentrate pe tehnologie in centrul atentiei.

Dar cu mult inainte campaniile de hashtag Twitter World Cup si tururile virtuale Google Maps pe terenul de joaca, pentru ani buni Adidas, una dintre cele mai vechi brand-uri de imbracaminte de sport, a avansat incet cu tehnologia din spatele unuia din cele mai importante componente de la eveniment, mingea.

Ernersto Bruce, directorul fotbalului pentru Adidas, a spus intr-o declaratie, ca au fost in fata fiecarei inovatii majore de fotbal pentru aproximativ 90 de ani si Campionatul Mondial a caracterizat Adidas pentru mai mult de jumatate de secol. De cand Adidas a fost in spatele fiecarei mingi ale Campionatului Mondial, din jocurile 1970, jucatorii au devenit obisnuiti cu schimbarile dinamice a mingii companiei, dar ultimul model este cel mai testat decat orice alte versiuni anterioare.

Numit Brazuca si dezvaluita in timpul unei ceremonii elaborate in 2013, mingea care a fost testata de 600 din cei mai buni jucatori de fotbal ai lumii. Folosind panouri mai putine cu un fel de design al degetului, suprafata mingii este mai neteda si nu va experimenta acea problema cand mingea zboara haotic in aer, o problema de care jucatorii s-au plans cand au folosit modelul de minge ale Campionatului Mondial 2010 „Jabulani”.

In aditia unui numar de teste tehnice riguroase, un om de stiinta de la NASA a trecut-o prin diferite stadii, in camera de vant pentru a-i determina design-ul aerodinamic. Adaugand la concentrarea tehnologica a lui Brazuca, mingea are propriul cont de Twitter, unde vor fi actualizari in timpul meciurilor.

Cei de la Mashable au realizat o galerie a mingilor folosite la Campionatele Mondiale de-a lungul anilor, pentru a scoate in evidenta cum a evoluat acesta, in ciuda naturii care nu s-a schimbat a unui joc minunat.

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

1 comentariu

  1. Foarte tare mingea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *