Fotbal

Campionatul Mondial 2018 se desfasoara in Rusia

Concentrarea celor de la FIFA va fi acum pe gazda Campionatul Mondial De Fotbal 2018, Rusia si presedintele sau, Vladimir Putin. Dupa ceea ce a fost considerata a fi cea mai de succes Campionatul Mondial in Brazilia, atentia internationala se intoarce catre urmatoarea gazda, Rusia.

Daca tensiunile politice actuale dintre Rusia si Vest vor avea de a face cu pregatirea turneului, ramane de vazut. Ce pare sa fie asigurat este ca, Campionatul Mondial de Fotbal  din 2018, este programat sa intreaca Brazilia din 2014 ca fiind cea mai scumpa din istorie , cu ministrul sporturilor din Rusia, Vitaly Mutko, spunand ca bugetul ar fi in total 40 de miliarde de dolari, fiind estimat anterior la 19 miliarde de dolari.

Costul estimat doar din stadioanele din Brazilia, in comparatie, a fost in jur de 4 milarde de dolari. Criticii din Rusia, scot in evidenta faptul ca capacitatea minima pentru Campionatul Mondial este de 45.000, in timp ce participarea medie pentru Premier League din Rusia este de 11.500.

Nikolay Levshits, a spus ca : „Stadioanele au o functie, dar nu ar trebui sa fie goale. Costurile de constructie ar putea fi reduse de investitori privati si sponsori. Sprijin Cupa Mondiala din Rusia, dar nu la costul de a retrage bani din scoli, spitale sau din buzunarele pensionarilor.”

Sunt promise imbunatatiri majore la aeroporturi, statii de gara, impreuna cu noi hoteluri, in 11 orase ce vor fi gazda a meciurilor desfasurate in Campionatul Mondial 2018.

Cat despre securitatea si siguranta fanilor, Domnul Rabiner, spune ca Brazilia a aratat ca se poate organiza un turneu in regula, chiar si intr-o tara cu o rata de criminalitate foarte mare. Acesta spune ca provocarea este schimbarea atitudinii.

Rusia este mai degraba o tara inchisa si nu prea multiculturala, asa ca trebuie sa invete multe. Rusii ar trebui sa fie prietenosi si foarte ospitalieri pentru oamenii de toate rasele si etniile.

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *