Fotbal intern

Cancellara

marea buclă la început

Pentru a cincea oară în carieră ciclistul elvețian Fabian Cancellara a îmbrăcat tricoul galben în Turul Franței după etapa inaugurală a celei mai importante curse pe etape din lume.

Rutierul echipei RadioShack-Nissan a trecut cu bine peste accidentarea care l-a forțat să rateze marile clasice de primăvară și a impus timpul de referință în prologul desfășurat la Liege pe distanța a 6.4 kilometri.Fostul campion mondial de contratimp a oprit cronometrul după 7 minute și 13 secunde, devansându-i cu șapte secunde pe britanicul Bradley Wiggins de la Sky și pe francezul Sylvain Chavanel de la Omega Pharma-Quick Step, cel din urmă purtând în premieră tricoul național de campion al Franței la contratimp.Pentru Cancellara este a doua victorie la Liege după reușita din prologul ediției 2004. Atunci elvețianul reușea performanța de a fi mai bun ca Lance Armstrong, lucru deloc la îndemâna oricui în perioada de glorie maximă a americanului.
La egalitate cu Bernard Hinault
Mai mult decât atât Cancellara și-a făcut un obicei din a câștiga etapele inaugurale desfășurate în afara Franței, rutierul din Țara Cantoanelor ajungând la a cincea astfel de reușită.Cancellara a îmbrăcat tricoul galben la finalul etapei inaugurale așa cum a făcut în 2004 la Liege, în 2007 la Londra, în 2009 vigrx vs vigrx plus la Monte-Carlo și în 2010 la Rotterdam.Câștigătorul Turului Franței din 2011, australianul Cadel Evans (BMC), a încheiat prologul cu al 13-lea timp ratând de puțin o clasare în top zece. Chiar și așa Evans este bine plasat după ce a pierdut doar 17 secunde în raport cu Fabian Cancellara.Se putea încheia și mai rău cum a fost cazul altor favoriți la clasamentul general. Un exemplu în acest sens este italianul Ivan Basso (Liquigas) care s-a clasat pe locul 90 din 198 de cicliști la 29 de secunde în spatele învingătorului.Ce urmează?

A 99-a ediție a Turului Franței continuă, duminică, cu cea dintâi etapă în linie. Cicliștii vor avea de parcurs 198 de kilometri între Liege și Seraing, una dintre suburbiile metropolei belgiene.Traseul este în realitate o buclă la sud de Liege cu patru puncte de cățărare, toate de categoria a patra, și un final care deschide prima oportunitate pentru atacanți. Cum ultimii trei kilometri sunt în ușoară urcare finalul se potrivește perfect pentru rutieri precum Philippe Gilbert, Alejandro Valverde sau Alexander Vinokourov.

Articole din: turul frantei, turul frantei 2012, cancellara prolog turul frantei, cancellara, liege, prolog,
Niciun comentariu. Fii primul care sa comenteze!

Read the original here: Cancellara în galben după contratimpul de la Liege

Raspberry Ketone

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.