Diverse

Capitala celor 8 hingheri la 64.000 de maidanezi

In tot acest scandal, autoritatile paseaza responsabilitatea si omit sa vorbeasca despre sumele fabuloase, alocate pentru rezolvarea problemei maidanezilor. Sunt milioane de euro anual la care se adauga alte sute de mii, bani trimisi catre ONG-uri.

Dar aceste sume uriase nu sunt folosite pentru strangerea si ingrijirea maidanezilor, ci pentru cheltuieli de personal. O risipa uriasa, produsa de o mana de oameni care ar trebui sa gestioneze situatia cainilor fara stapan si care se acopera cu facturi pentru carburanti si detergenti.

Toate deciziile privind soarta maidanezilor si fondurile pentru ei sunt in puterea Primarului General si a unei institutii din subordinea Consiliului General.

Asa s-a ajuns in situatia bizara ca 8 hingheri sa plece in cautarea a 65 de mii de maidanezi.

AUTORITATEA PENTRU SUPRAVEGHEREA ŞI PROTECŢIA ANIMALELOR este institutia cu nume pompos, subordonata Consiliului General din Primaria Capitalei si care ar trebui sa gestioneze situatia maidanezilor din Bucuresti.

Potrivit unor date oficiale, numai pentru 2013 autoritatea a pretins, din bugetul total al orasului, 14,5 milioane de lei. Adica aproape 3,3 milioane de euro.

Banii ar fi suficienti pentru 33 de mii de custi de maidanezi. Si cum estimarile vorbesc despre 64 de mii de caini comunitari, liberi prin oras, rezulta ca intr-un singur an, edilii capitalei ar putea rezolva cu aceste fonduri situatia pentru jumatate dintre maidanezi.

Insa nu ar mai ramane deloc bani pentru angajatii Autoritatii ASPA. Ciudat si aberant, pentru ei au fost puse deoparte 2 milioane de euro din aceste 3 milioane destinate cainilor.

Asadar din 14 milioane de lei, mai bine de 10 milioane sunt pentru cheltuieli de functionare ale agentiei – de la carburant pentru masinile care ies pe teren pina la detergenti si materiale de curatenie a custilor, sau iluminat. Fonduri numai bune de risipit, cat timp mizeria si custile ruginite din adaposturi, sau lipsa utilitarelor de pe strazi sugereaza mai degraba lipsa finantarii.

Sursa : Stirileprotv.Ro

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *