Echipe, Fotbal, Fotbal extern

Cea mai buna echipa de la Campionatul Mondial de fotbal a fost Brazilia 1982

Echipa Braziliei din 1970 ? minunata, dar mult prea evidenta. Echipa Frantei in 1998 ? Nu. Spania iin 2010 ? Evident nu.

Ignora toate marile echipe care au reusit sa castige Campionatul Mondial de fotbal, cea mai buna echipa din istoria campionatelor modiale de fotbal a fost echipa Braziliei din anul 1982. Da nu este echipa care a castigat Campionatul Mondia in ’82, dar a ramas in istorie pentru jucatorii sai, pentru golurile inscrise si pentru tehnica lor de invidiat.

Echipa juca un joc de fotbal asa cum ar trebui sa joace o echipa braziliana. Un joc plin de miscari tehnice si de un talent individual de necrezut. Brazilia anului ’82 a fost o echipa atat de buna incat singura echipa care putea sa-i invinga erau ei insusi. Echipa braziliana din 82 nu era una foarte cunoscuta, doar putini jucatori erau recunoscuti international printre care il putem aminti pe Zico.

Toata lumea stia ca Brazilia in 82 avea un stil unic de joc. Echipa lor incredibila din anul 1970 a definit un standard in modul in care brazilienii au urmat sa joace fotbal pentru anii ce au urmat. In momentul in care echipa din 82 si-a facut aparitia la Campionatul Mondial toata lumea se astepta la un fotbal mai mult bazat pe dansul samba. Si de asta au si avut parte spectatorii. Acestia au impresionat in primul lor meci, in care au batut Uniunea Sovietica folosind tehnici si miscari de o eleganta sublima. Scorul meciului a fost de 2-1. Dupa acest meci au jucat cu Scotia 4-1, si cu Noua Zeelanda care au invins-o cu 4-0.

Toata lumea il stia pe Zico, dar jucatorii care s-au facut cu adevarat remarcati au fost Socrates, Eder in linia de atac si Falcao, Cerezo si Oscar in defensiva.

Brazilia parea de neinvins, pana cand au intalnit Italia, acestia au primit gol dupa 5 minute dar au egalat rapid. Datorita unei miscari gresite in defensiva a lui Cerezo, Rossi a inscris din nou. Brazilienii au egalat iar dar au ajuns sa fie neatenti in jocul lor si italienii au inscris pentru o a treia oara eliminand magnifica echipa.

Chiar daca Brazilia a pierdut, a fost echipa care a fost iubita si s-a facut dreptate cand Italia a pierdut cu 3-1 in finala contra Germaniei.

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.