Fotbal, Fotbal extern

Chile scoate Spania din Campionatul Mondial

La meciul din Grupa B al Cupei Mondiale, dintre Spania si Chile, au participat 74,101 de oameni. Dar simteam ca cineva a luat fiecare din cei 17 milioane de cetateni din Chile si le-a facut o baie in testosteron, le-a injectat cofeina in vene, le-a plantat chipuri de andrenalina in creier si i-a aruncat in stadion.

La Roja nu si-a dezamagit fanii deloc. Echipa a castigat cu 2-0 in fata campionilor ce se aparau, scotand din joc Spania, sfarsind o era cu adevarat speciala a fotbalului Spaniol si facandu-si un loc in stadiu de eliminare a turneului, totul cu un singur meci din grupa ramas.

Fanii au facut o galerie mare, asteptand ca echipa lor sa bata Spania, partea Europeana care a castigat cupa Mondiala anterioara, campionatul european din 2008 si 2012, si a intrat in Campionatul Mondial anul acesta fiind pe primul loc in lume.

Acestia au erupt si mai tare, atunci cand Eduardo Vargas a inscris in minutul 20, la fel si atunci cand Charles Aranguiz a facut acelasi lucru in minutul 43 si a produs rezultatul final. Jucatorii de la Chile au intors favoarea cu tot felul de gesturi de apreciere dupa ce arbitrul a fluierat pentru sfarsitul meciului.

Un show atat de minunat din pasiune din partea suporterilor din partea Sud Americana a fost usor de prevazut dupa meci.

Un jurnalist Francez, fumand o tigare pe stadion, in cea de-a 2-a repriza a meciului, a spus ca Spania este terminata, o prezicere usoara, ce s-a dovedit a fi corecta.

Chile trece mai departe in stadiile eliminatorii si o posibila data cu gazda Brazilia in runda 16, in timp ce Spania a ramas cu memoria uneia din cele mai bune generatii de fotbal nationale pe care le-a vazut lumea, o generatie a carei abilitati au disparut dupa pierderea cu 5-1 in fata Olandei saptamana trecuta, cand s-a deschis grupa B.

 

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

1 comentariu

  1. Surprize mari au loc in acest an la campionatul mondial de fotbal.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *