Fotbal, Fotbal extern

Chile scoate Spania din Campionatul Mondial

La meciul din Grupa B al Cupei Mondiale, dintre Spania si Chile, au participat 74,101 de oameni. Dar simteam ca cineva a luat fiecare din cei 17 milioane de cetateni din Chile si le-a facut o baie in testosteron, le-a injectat cofeina in vene, le-a plantat chipuri de andrenalina in creier si i-a aruncat in stadion.

La Roja nu si-a dezamagit fanii deloc. Echipa a castigat cu 2-0 in fata campionilor ce se aparau, scotand din joc Spania, sfarsind o era cu adevarat speciala a fotbalului Spaniol si facandu-si un loc in stadiu de eliminare a turneului, totul cu un singur meci din grupa ramas.

Fanii au facut o galerie mare, asteptand ca echipa lor sa bata Spania, partea Europeana care a castigat cupa Mondiala anterioara, campionatul european din 2008 si 2012, si a intrat in Campionatul Mondial anul acesta fiind pe primul loc in lume.

Acestia au erupt si mai tare, atunci cand Eduardo Vargas a inscris in minutul 20, la fel si atunci cand Charles Aranguiz a facut acelasi lucru in minutul 43 si a produs rezultatul final. Jucatorii de la Chile au intors favoarea cu tot felul de gesturi de apreciere dupa ce arbitrul a fluierat pentru sfarsitul meciului.

Un show atat de minunat din pasiune din partea suporterilor din partea Sud Americana a fost usor de prevazut dupa meci.

Un jurnalist Francez, fumand o tigare pe stadion, in cea de-a 2-a repriza a meciului, a spus ca Spania este terminata, o prezicere usoara, ce s-a dovedit a fi corecta.

Chile trece mai departe in stadiile eliminatorii si o posibila data cu gazda Brazilia in runda 16, in timp ce Spania a ramas cu memoria uneia din cele mai bune generatii de fotbal nationale pe care le-a vazut lumea, o generatie a carei abilitati au disparut dupa pierderea cu 5-1 in fata Olandei saptamana trecuta, cand s-a deschis grupa B.

 

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

1 comentariu

  1. Surprize mari au loc in acest an la campionatul mondial de fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.