De cele mai multe ori, in vremurile persecutiilor bazate pe religie, crestinii au trebuit sa se confrunte cu diferite maniere ale torturii, singuratatii si a sentimentelor  de abandon.  Cum se poate ca oamenii aceia sa fi stat drepti in picioare in fata unor asemenea abuzuri si persecutii si sa isi declare in continuare credinta in Dumnezeu, dar si sa creada ca Acesta este inca alaturi de ei in acele momente grele? O singura cale este de a afla acest lucru consta in lecturarea cartii de marturii crestine a lui Richard Wurmbrand – „Cu Dumnezeu in subterana”.

Daca vrei sa iti dai seama mai in profunzime de aceste evenimente si stari contradictorii pe care le traiau crestinii martirizati in acele vremuri este de a vorbi cu Atotputernicul si de a-l cunoaste pe El mai bine in prima instanta. Nimeni nu poate sa inteleaga ceva mai bine decat din propria experienta care este graitoare mai presus de toate.

In acest fel, vom incepe sa ne dam seama ca intampinam necazuri si probleme felurite zi de zi mai ales din cauza faptului ca noi inca nu am reusit sa Il cunoastem pe El, pe Dumnezeu, ca nu credem in El si ca inca ne indoim de faptul ca Acesta ne-a creat pe toti. Felul in care ne vom putea pazi vreodata de suferinte este prin a spera, a iubi si a crede in continuare, sau daca nu credem deja, a incepe sa credem de acum si sa ne pocaim. Iubirea este mai presus de toate, iubirea pentru El.

Scrierea lui Richard Wurmbrand – „Cu Dumnezeu in subterana” reprezinta povestea vietii de prizonier a autorului, a vietii sale drept prizonier nu numai pentru credintele sale crestinesti, dar si pentru ca a incercat sa le impartaseasca si altora. 14 ani din viata lui Wurmbrand au fost petrecuti in celule de inchisori care provocau boala, tristete, suferinta, tradari, minciuni si cruzime.

Autorul prezinta in cartea sa, astfel incat toata lumea sa afle, felul in care credinta sa a fost testata. Acesta a trebuit sa ajunga la o decizie in cadrul acestor persecutii, o decizie legata de faptul daca credinta sa in Dumnezeu era reala sau doar de fatada. Richard Wurmbrand infatiseaza o imagine a frumusetii invaluite de profunzimile a ceea ce unii ar putea considera a fi iadul pe Pamant. Frumusetea consta in dragostea autorului nu numai pentru tovarasii lui de detentie, dar si pentru judecatorii lui in aceeasi masura.

Acesta a suferit foarte mult din cauza torturilor crude ce au fost abatute asupra lui de catre prigonitorii comunisti, toate in numele Domnului sau, dragostea lui catre Dumnezeu intarind si ajutandu-i inima sa stea impotriva lucrarii si gandirii comuniste. Aceasta dragoste, acesta incredibila dragoste nenaturala a stat drept marturie persecutorilor comunisti cum ca, in ciuda abuzurilor fizice asupra fizicului acestuia, adancimile sufletului sau nu au fost nicicand atinse de ei, ci doar de Dumnezeu, si a strabatut toate suferintele indurate.

Wurmbrand a facut fata unei persecutii pe care nici unul dintre noi nu va mai trebui sa o simta sau sa isi compare vietile cu acesta. Cu toate cicatricile torturilor suferite si a abuzurilor psihice suferite, trupul autorului a supravietuit mainii de fier a comunismului iar acum  ne roaga pe noi sa nu uitam niciodata starea trista a fratilor nostri care au fost si care sunt persecutati in numele lui Dumnezeu.

De admin

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *