Stiri Online

Cum pierzi bani fara sa iti dai seama

Sa cheltui banii este si asta un sport. Mai ales daca tine de modul in care o femeie se porneste la shopping. In orice caz asa cum vin asa si pleaca sau cum spune un banc vin ca broastele testoase si pleaca ca iepurii. Exista o problema mereu si mereu in ceea ce priveste modul in care poti economisi. Si da, in teorie suna mai bine insa in practica iti este mai greu.

Un prim pas ar fi sa descoperi cum cheltui banii si cum ii pierzi fara sa fie absolut necesar. Si in acest sens ai fie impresii fie chiar faci pasi gresiti, ce ar putea fi vorba de:

  1. Reduceri. De multe ori o falsa impresie a faptului ca ai reusit sa achizitionezi un bun la un pret de nimic strategia magazinelor este sa creasca preturile pentru ca mai apoi sa promoveze ideea de reducere. Nu spunem ca uneori nu este vorba de o afacere la propriu cand ai ceva discount insa de fiecare data cand te vei avanta sa faci asta mai bine consulti lista cu necesitatile tale pentru a nu considera ca ai cheltuit bani pentru nimic folositor tie.
  2. Chiria vs. casa proprie. Sunt multi cei care au afaceri in ceea ce priveste detinerea de proprietati pe care le inchiriaza. Crezi insa ca sunt cei mai castigati din lume? Depinde de caz caci de multe ori a detine un spatiu inchiriat inseamna mai multa intretinere decat banii primiti. Cand se strica ceva sau trebuie sa faci orice tip de investitie intreaga problema este a proprietarului.
  3. Platesti cu cardul. Sa detii un cont bancar inseamna din start comisioane pe care le platesti bancii, dupa caz de la cele lunare pana la cele anuale. La asta se adauga si comisioanele de interogare a soldului si a modului in care platesti cu cardul caci nu de fiecare data se poate nimeri sa fie o tranzactie prin aceeasi banca. In orice caz ti se scurg banii din cont vazand cu ochii. In plus studiile arata ca cei care platesc cu cardul sunt mai predispusi la cheltuieli si asta pentru ca nu iti prea dai seama cum platesti de nenumarate ori. Se pare ca usurinta cu care faci asta este si ceea ce te „ajuta” sa ramai fara bani in scurt timp si de multe ori fiind vorba de cheltuieli de care te puteai lipsi.

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.