Selectia in tenisul de performanta se face natural, se confirma greu si doar dupa multa munca si perseverenta. Toti jucatorii sunt buni, dar nu toti pot face tenis de performanta. Subiectul „Performanta in tenis” este complex si nu se poate dezvolta intr-un singur articol.

Daca ai o pasiune pentru sport si in special pentru tenisul de camp, te sfatuim sa incerci sa faci performanta in tenis. Performanta in tenis presupune seriozitate, antrenament foarte multe, efort fizic si psihic deosebit, perseverenta. Prin participarea la competitii nationale si internationale vei putea sa iti masori calitatile si nivelul de pregatire in tenis cu alti concurenti.

tenis

Pentru a viza tenisul de performanta este recomandat sa incepi practicarea acestui sport la o varsta frageda (6-9 ani). Dupa depasirea tuturor stagiilor si dupa participarea la competitiile de tenis incepand cu varsta de 14-16 ani, vor aparea rezultate obtinute la competitiile sportive si va incepe negocierea cu marea performanta.

Sfaturi utile:

– tenisul nu este recomandat daca suferi de afectiuni hepatice, reumatismale, renale, cardiatice, epileptice;
– inaintea fiecarui joc de tenis trebuie sa faci o scurca incalzire fizica;
– evita sa mananci alimente care te pot balona sau alimente cu un continut bogat de grasime (carne de porc); alimente recomandate sunt carne de curcan, pui, vita, peste,lapte sau branza degresata, fructe, paine, paste si apa plata; alimentatia trebuie facuta cu minim 1 ora si jumatare inaintea unui joc de tenis.

Sursa :www.antrenor-tenis.ro

De admin

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *