Diverse, Stiri Online

Cum sa te angajezi in 2014

Daca pana acum cea mai buna metoda de a gasi un loc de munca era sa cauti tu locul de munca si sa mergi la zeci de interviuri. Totusi, pentru a gasi un loc de munca potrivit, trebuie sa cunosti foarte bine piata fortei de munca. De unul singur este insa aproape imposibil sa faci acest lucru.

Pentru a gasi singur un loc de munca insa, ai nevoie de foarte multa rabdare si de timp foarte mult. Principalele metode le vom discuta in randurile ce urmeaza.

1.Anunturi din ziare, reviste

Daca vrei sa gasesti un loc de munca in localitatea in care te afli, ai putea apela la sectiunea de mica publicitate din ziarele sau revistele locale. Aici vei gasi toate joburile listate de companiile din localitatea ta, alaturi de date de contact si cerinte. Urmeaza sa le alegi pe cere in cazul carora CV-ul tau este relevant si sa trimiti mail/sa suni/sa mergi la un interviu. Dezavantajul este ca foarte greu poti gasi ceva exact pe domeniu tau.

2.Anunturi de pe internet

Odata cu amploarea pe care a luat-o internetul, multe companii si firme aleg sa-si listeze joburile vacante pe site-uri care ofera servicii gratuite de publicitate. Astfel, anunturile pe care nu le vei gasi in ziare, vor aparea categoric pe aceste site-uri. Pe o multime de site-uri de profil iti poti completa un CV si poti aplica direct la postul vacant. Avantajul este caacolo iti poti completa un CV mult mai relevant si ca firma la care te inscrii, va citi sigur mail-ul tau si va putea sa-ti vada profilul.

3. O alta metoda este una indirecta insa da foarte putine rezultate in societatea noastra cu un somaj atat de ridicat. Daca stii ca esti bun la un anumit lucru, cauta firmele de profil si depune un CV chiar daca nu se fac angajari. Ulterior, daca cineva va citi CV-ul tau si va aparea un post vacant, s-ar putea sa fii contactat.

4. Desi multi inca nu inteleg beneficiile, sunt persoane care apeleaza de exemplu la o agentie plasare forta de munca agentie plasare forta de munca. O astfel de agentie poate fi salvarea dumneavoastra dupa luni intregi de cautare a unui loc de munca. Reticenta fata de aceste agentii consta in faptul ca romanii nu vor sa mai si plateasca pentru a-si gasi un loc de munca.

Ei bine, contrar conceptiei romanilor, agentiile de plasare a fortei de munca, nu percep comisioane. Daca vrei sa gasesti rapid un loc de munca pe domeniul tau, e poate una din cele mai bune solutii.

Totusi, trebuie sa fii dispus sa munceti in afara tarii intrucat in Romania cam greu se gasesc locuri de munca pentru toate categoriile de meserii. O solutie de moment ar fi si apelarea la un post de munca temporar pe care il poti gasi cu ajutorul unei agentii.

Singura diferenta fata de angajatii obisnuiti e ca vei fi angajat doar po o perioada determinata de timp, cu contract si totul in regula. Banii vor fi aceeasi iar la sfarsitul contractului puteti apela la agentie pentru a va gasi un alt post de munca.

 

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *