Fotbal

Descopera care sunt cele mai importante organizatii mondiale

Cea mai importanta organizatie mondiala este reprezentata de Organizatia Natiunilor Unite (ONU), aceasta luand nastere la 26 iunie 1945. Onu urmarea sa inlocuiasca Liga Natiunilor. Numarul tarilor care au aderat, pana astazi, la ONU este de 192, reprezentand astfel numarul total al statelor independente recunoscute pe plan international. Scopul acestei organizatii este de a facilita comunicarea si relationarea cat mai buna intre state in domeniile legislatiei internationale. ONU are la baza 5 state permanente, acestea fiind si tarile castigatoare in cel de-al doilea Razboi Mondial: SUA, Rusia, Regatul Unit, Franta si R.P. Chineza.

Fondul Monetar International (FMI) reprezinta o organizatie mondiala fiind specializata in domeniul financiar. Aceasta urmareste strategiile politice economice ale statelor membre. FMI s-a infiintat avand ca obiectiv principal de a stabiliza ratele de schimb si balantele de plati, oferind sprijin financiar indeosebi tarilor cu o economie foarte slab dezvoltata.

Uniunea Inter-parlamentara (UIP) este o organizatie care cuprinde legislativele a 148 de state din cele 193 independente. La infiintiarea sa, organizatia numara doar 9 state membre, apoi 24 de state inregistrare inaintea primuluui Razboi Mondial si 112 la 100 de ani de la iinfiintarea organizatiei, fiind fondata in 1889.

Comitetul International Olimpic (CIO) a fost infiintata la 23 iunie 1894 si se ocupa de organizarea tuturor competitiilor olimpice, atat a celor de vara cat si a celor de iarna.

Federatia Internationala a Sportului Universitar (FISU), infiintata in anul 1949, este o organizatie internationala avand sediul la Bruxelles si are ca scop organizarea universiadelor, care, asemeni olimpiadelor, se desfasoara atat vara cat si iarna.

Federatia Internationala de Fotbal Asociatie (FIFA) cu sediul la Zurich, reprezinta o organizatie mondiala care se ocupa cu organizarea competitiilor fotbalistice la nivel mondial. FIFA este responsabila de oganizarea turneelor internationale de fotbal si, in primul rand, de desfasurarea Cupei Mondiale.

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

1 comentariu

  1. De unele am auzit, de altele nu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *