Pentru libertatea financiara, pentru a scapa de sefi si din dorinta de a castiga multi bani, foarte multe persoane viseaza la deschiderea unei afaceri proprii. Problema principala o reprezinta insa faptul ca o afacere  nu o deschizi de pe azi pe maine.

Ba mai mult decat atat, iti trebuie bani cu care sa o pornesti, iti trebuie o idee buna si iti trebuie piata si cumparatorii pentru a o putea deschide. De foarte multe ori insa, succesul nu consta in cat de buna e ideea ta de afaceri ci in cat de bine o poti pune in practica.

Poate sa fie o idee de milioane; daca nu lucrezi cu persoane care au experienta in domeniul de activitate al afacerii, mai devreme sau mai tarziu cineva cu experienta va prelua ideea ta de afacere si te va lasa mult in urma.

Pentru inceput trebuie astfel sa-ti definesti foarte clar abilitatile si interesul. Chiar daca ai impresia ca stii foarte bine ce vrei sa faci, nu strica un pic de formare profesionala pe domeniu.

Dezvolta ideea ta de afaceri intr-un plan complex pentru a nu omite nimic. Pentru aceasta poti apela la un plan de afaceri de la www.cilv.ro.

Urmeaza sa dai un nume afacerii tale, sa gasesti o locatie si sa te gandesti la structura organizatorica, din toate punctele de vedere. Mai apoi vei trece la calcularea costurilor.

Afacerea trebuie sa fie una rentabila si pentru a vedea daca e, trebuie sa iei in calcul toate cheltuielile, chiar si cele mai mici. Daca dupa luni bune de la deschiderea afacerii costurile intrec profitul, s-ar putea sa nu fii prea incantat.

Daca nu poti sa iti deschizi afacerea de unul singur, s-ar putea sa ai nevoie de finantare. Pentru aceasta parte, cel mai probabil va trebui sa investesti cel mai mare volum de munca.

 

De admin

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *