Diverse

Dronele filmeaza la evenimentele sportive

Dronele sunt folosite pentru filmarea evenimentelor de ski si snowboarding la Olimpiada de Iarna din Sochi dupa cum poate ati observat. Dar utilizarea vehiculelor aeriene pentru fotografierea sporturilor este deaparte de a fi un mecanism care sa treaca mai departe. De fapt, ar trebui sa ne asteptam la mai multe evenimente atletice sa fie filmate de drone.

Remo Masina nu este implicat in filmarile de la Olimmpiada, dar este deja familiarizat cu finetea dronelor de a inregistra sporturile de iarna. Acesta foloseste dronele pentru a filma schiori pentru reclame. Dronele sunt mai silentioase si mai ieftine decat un elicopter cu un echipaj care poate costa pana la 40 de mii de dolari, si permite producatorilor de filme sa se apropie mai mult de subiect.

Dronele sunt de asemeni mai flexibile decat sistemele de camere suspendate, ce sunt si ele prezente la olimpiada de iarna. In timp ce transmisia live este dificila, aceasta necesita un transmitator in plus, ce pune greutate pe drone. Masina spune ca a condus astfel de dispozitive cu pana la 65 de km pe ora in timp ce a furnizat videoclipuri de inalta definitie live.

Masina spune ca dronele sunt cu siguranta viitorul transmiilor din sport. Compania din Anglia, HeliPOV, ce furnizeaza drone pe care se pot monta camere existente, are o serie de exemple de cat de bine pot iesi videoclipurile realizate cu acest sistem.

Nu va dura prea mult pana dronele vor fi integrate total in transmisiile din sport, o companie deja a scos prototipuri de drone care urmaresc automat un atlet de la cativa pasi distanta, perfect pentru orice sport.

O data cu aceste drone, exista si limitari, in multe tari, reglementarile dronelor sunt in urma cu timpul si ar putea sa nu fie clar pentru transmitatori ca pot fi folosite in mod legal. Apoi mai avem ingrijorarile de accidente. Dar cu riscurile foarte scazute si beneficiile potentiale foarte ridicate, ar putea fi viitorul filmarilor sau fotografiilor din cadrul evenimentelor sportive.

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *