Michael Schumacher este considerat cel mai bun pilot de Formula 1 din toate timpurile, castigand sapte titluri mondiale. Fiul sau, Mick, a anuntat acum ca doreste sa calce pe urmele tatalui sau, dorind sa ajunga si el pilot in intrecerile de automobil de Formula 1.

Mick trebuia sa-si faca debutul acum doua saptamani in competitia creata special pentru pregatirea tinerelor talente pentru cursele de Formula 1, numita F4, insa a suferit un accident la antrenamente, lucru care l-a facut sa nu poata participa.

Acesta se simte acum bine si este pregatit sa-si faca debutul, mai mult de 100 de ziaristi de pe mapamond anuntandu-si prezenta la testele oficiale, si la ceea ce urmeaza sa fie prima cursa oficiala din acest sezon, pe 25 aprilie.

Organizatorii F4 au declarat ca Mick nu are parte de tratament special, seful echipei de care apartine Mick, Frits van Amersfoort declarand: „Nu are tratament preferential doar pentru ca tatal sau este Schumacher. Normal, faptul ca tatal sau e compion mondial de sapte ori in Formula 1 e un avatanj imens, dar asta nu inseamna ca el nu trebuie sa plece de jos si sa invete tainele acestei meserii.”

Formula 1 este considerat un sport foarte periculos, deoarece atat piloti, oficiali de traseu, cat si spectatori au murit in urma accidentelor care s-au produs de-a lungul timpului, precum Peter Collins, Jochen Rindt, Ronnie Peterson si Ayrton Senna; de la moartea lui Senna din 1994 nu a mai decedat niciun pilot de curse Formula 1 in timpul unei competitii.

Mick Schumacher este vicecampion mondial la karting.

Voi ce parere aveti? Credeti ca Mick va reusi, nu sa il intreaca, dar macar sa il egaleze pe celebrul sau tata? Acesta ar putea sa aiba un avantaj pentru ca inceput atat de tanar, in timp ce tatal sau ceva mai tarziu.

Oricum ar fi, nu putem decat sa ii tinem pumnii si sa speram ca isi va realiza visul!

 

De admin

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *