Diverse

Genul Mortii

A fost o dezbatere in desfasurare despre faptul ca Moartea este la genul masculin sau la genul feminin. In primul rand, find un simbol al mortii, este o sansa mica ca acest lucru sa aiba un gen. In timp ce in majoritatea timpului, aceasta psihopompa este descrisa ca fiind barbat, au fost legende ce asociau moartea ca fiind femeie. De exemplu, in Polonia, moartea este un cuvant la feminin Smierc si se crede ca este o femeie batrana scheletica, a carei aparitie este destul de similara cu cea a lui Grim Reaper. Cu toate acestea, moartea poarta o roba alba, nu una neagra.

De asemenea, in mitologia Scandinaviana, moartea estes considerata sa fie o femeie batrana si urata, ce a aparut in peisaj in timpul Ciumei Negre. Se spune ca aceasta femeie batrana a venit fie cu o matura sau o grebla si purta o mantie neagra. Zilele in care cumpara o matura, toata lumea murea in zona, in timp ce unii scapau de moarte atunci cand aceasta purta o grebla. O credinta similara a fost prezenta in mitologia Lituaniana, in care moartea era numita giltine, si era o femeie batrana, urata cu un nas lung albastru si o limba veninoasa. In ambele regiuni, descrierea mortii, a evoluat mai tarziu ca Grim Reaper purtand o mantie neagra si tinand o coasa.

Ei bine, intregul concept al “Vietii de dupa moarte” este peste taramul lumii fizice, si nimeni nu s-a aventurat inapoi sa ne spuna daca astfel de entitate este Grim Reaper in realitate sau nu si faptul ca aceasta entitate este o femeie sau un barbat. In timp ce unii oameni nu il considera decat un mit, un personaj fictional infricosator, conceptul lui Grim Reaper este o amintire infioratoare si ne invata ca moartea este o realitate pe care trebuie s-o infruntam si ca s-ar putea sa ne salute in momentul in care ne asteptam mai putin.

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *