Formula 1

Hamilton favorit in F1 2014

Lewis HamiltonLewis Hamilton si-a facut o intrare dramatica in Formula 1 in anul 2007, doar pierzandu-si titlul in sezonul de debut.

 

Apoi barbatul de 22 de ani, a compensat anul urmator, fiind invins de Felipe Massa in ceea ce a fost o finala minunata in Brazilia.

Dupa ce a promis atat de mult, triumful din 2008 pentru McLaren ramane singurul succes al englezului.

Acum fiind in varsta de 29 de ani, si conducand un Mercedes, acesta merge in noua campanie ca favorit dupa timpuri de test impresionante sub regulile noi de la F1 pentru 2014.

Allan McNish, analistul F1 de la BBC, l-a examinat pe Hamilton incercand sa arate de ce este un sofer atat de formidabil.

Ori esti nascut cu talent ori nu esti.

Imi amintesc cand l-am vazut pe Hamillton la un eveniment de karting profesionist avand 8 sau 9 ani. A iesit pur si simplu in evidenta, prin simplul fapt ca stia sa se intreaca.

Era mult mai rapid ca oricine altcineva. Erau multi copii care aveau karturi de curse, dar el era diferit fiindca stia exact ce sa faca.

Fiecare miscare a volanului era instinctiva, nu avea nevoie ca cineva sa-i arate cum sa se apropie de linii in termeni strategici. Cariera sa a urmat un model familiar, a intrat intr-o serie de curse, petrecandu-si primul sezon invatand, apoi dominant campionatul ca in urmatorul an sa castige trofeul.

Hamilton nu renunta niciodata. El este un bulldog britanic. Imi amintesc cand l-am vazut intrecandu-se in cel de-al doilea Grand Prix din Monaco. A fost prins in conditii grele si a iesit prin bariera. A suferit o rana ca rezultat si toata lumea a crezut ca s-a terminat cursa. Dar a intrat in Pit stop, a schimbat cauciucurile si s-a avantat din nou la cursa.

Hamilton este un sofer formidabil, cu un viitor in fata, inca avand sanse sa mai castige trofee si fiind favorit anul acesta.

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *