Diverse

Idei de sporturi alternative pentru copii

Fotbal. Baseball. Soccer. Basket. Fie ca este vorba despre anotimpul vara, toamna sau primavara, se pare ca fiecare comunitate pastreaza deschisa o liga pentru toate sporturile posibile. Aceste sporturi populare sunt atat de benefice pentru corp si pentru minte, insa nu fiecarui copil i se potriveste asa ceva si altii cauta sa diversifice activitatea sa fizica.

Exista o serie de copii nu atat de agresivi, sau competitivi ca si colegii lor. Copiii grijulii care calculeaza riscurile si care se indeparteaza mereu de riscuri mai repede chiar decat un adult cauta ceva mai linistit si mai pasnic ca si sport de practicat pentru a se mentine in forma sau pentru a se distra. Copiii autonomi au un caracter independent si sporturile in echipa nu sunt tocmai elementul lor favorit.

Sporturi pentru fiecare copil

Ca si parinte, poate fi o incercare destul de grea sa iti indepartezi copii de jocurile video si de telefon si sa il faci sa devina interesat de sporturi care se practica in exterior. Daca s-a opus oarecum ultima data cand ai incercat sa il inscrii intr-o liga de sport, poti lua in considerare una dintre urmatoarele alternative sanatoase de activitate fizica pentru copii.

Alergare de rezistenta

Iti amintesti cand eram noi copii si ca activitatea noastra favorita era sa alergam? Copiii din ziua de azi si-au pierdut oportunitatea de a mai alerga liberi, din cauza curriculumui de la scoala sau a educatiei fizice din scoli. Pe scala lucrurilor scumpe, aceasta activitate, alergarea, este pe departe cea mai ieftina alternativa de sport.

Pentru inceput, copilul tau nu va avea nevoie decat de o pereche de tenisi sau adidasi si de un echipament de sport. Eventual, niste papuci speciali pentru alergarea de rezistenta si un monitor pentru bataile inimii vor putea fi adaugate pe parcurs. Asadar, intereseaza-te despre ce i-ar placea copilului tau sa practice si incerca sa ii insufli aceasta pasiune pentru acel ceva.

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *