Diverse

Importanta izolatiei salilor de sport

Asigurarea faptului ca locuinta este bine izolata este o garantie a economisirii. Scad facturile cu incalzirea, cu aerul conditionat, se asigura un nivel de confort mai ridicat prin reducerea gradului de umiditate, diverse alte impuritati si altele.

Nu doar cand vine vorba de locuinte se face simtita importanta unei izolatii de inalta calitate. In orice domeniu, inclusiv in cel sportiv, utilitatea unei izolatii se face resimtita.

In perioada iernii si nu numai, proprietarii de sali de sport sau asociatiile si cluburile sportive ce detin astfel de sali trebuie sa aiba in vedere faptul ca o izolatie scuteste multe batai de cap si probleme ce pot sa apara ulterior.

De ce este importanta izolatia salilor de sport? In mod clar izolatii de inalta calitate se recomanda in special in scopul reducerii costurilor. Atat cand vine vorba de incalzire in sezonul rece, sau pentru mentinerea unei temperaturi suportabile in conditii de canicula, izolatiile se remarca pentru eficientizarea transferului de caldura. Costurile cu energia termica si electrica sunt destul de ridicate, si de aceea o izolatie corespunzatoare ajuta mai bine atat pentru economisire la factura de incalzire dar si la cea de energie electrica, atunci cand pentru aerisire pe timp de vara se impune utilizarea de aparate de aer conditionat.

Pe langa avantajul economisirii, salile de sport mai au nevoie si de acel nivel de confort asigurat celor ce desfasoara activitati acolo. Se organizeaza concursuri si competitii sportive, exista public spectator, prin urmare apare si problema zgomotului. Izolarea fonica este un alt avantaj oferit de izolatii de inalta calitate, chiar daca nu este facuta special in acest sens, chiar daca este doar o izolatie interior-exterior impotriva umezelii efectul de reducere a zgomotului se face resimtit si el. Se previne o transmitere facila a sunetului prin pereti sau podele si se va usura functionarea aparatelor de aer conditionat si ale sistemelor de incalzire.

Daca avantajele izolatiilor de inalta calitate in ceea ce priveste economisirea si confortul temperaturii si nivelului de zgomot nu sunt suficiente, aflati ca si pentru sanatate efectele se fac resimtite. Sanatatea celor ce ajung diintr-un motiv sau altul in sali de sport este la fel de importanta. Cu ajutorul izolatiei se previne aparitia umezelii la nivelul peretilor, aparitia condensului si chiar a mucegaiului. Cu ajutorul unei izolatii de inalta calitate se previne aparitia igrasiei pe pereti, a mucegaiului ce prezinta un risc pentru sanatate, fie ca e vorba de o sala de sport, locuinta proprie, institutii publice, scoli sau orice alta locatie.

Rezumam si evidentiem inca o data beneficiile unei izolatii de inalta calitate: se face o notabila economie, confortul este unul sporit, exista o nevoie redusa de incalzire si racire, se ajuta la reducerea nivelului de zgomot si se previn riscurile pentru sanatate ce pot sa apara datorita umezelii, condensului si mucegaiului. Toate aceste avantaje recomanda izolatiile pentru orice sector, de la cel rezidential pana la cel industrial sau comercial, cat si in domeniul sportiv. De aceea orice asociatie sportiva sau orice proprietar de sala de sport trebuie sa aiba si aspectul izolatiei in vedere.

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *