Box

Jimmy Ellis a decedat

Jimmy Ellis a fost un luptator de categorie grea grozav intr-o era plina cu multi luptatori grozavi de categorie grea. Cunoscut cel mai bine ca fiind un bun prieten al legendarului campion mondial de categorie grea, Muhammad Ali, Ellis a avut un rol secundar in timpul carierei sale pentru multi luptatori cu nume mare, in afara de a fi un luptator de clasa mondiala in propria sa piele.

Ellis, ce i-a pierdut atat pe Muhammad Ali si pe Joe Frazier in timpul carierei profesionale de 14 ani in care a avut statistic 40-12-1 cu 24 de knockouturi, a murit marti la varsta de 74 de ani in Loisville. A suferit de boala Alzheimer.

L-a vazut pe Ali, cunoscut apoi ca si Cassius Clay, luptandu-se ca amator la televiziune in anii 1950. El apoi l-a contactat pe Clay, si au inceput sa se antreneze impreuna si au devenit prieteni. Ellis a devenit profesionist in anul 1961 si s-a luptat in categoria mijlocie, intalnindu-se cu personalitati precum Georgie Benton si Rubin „Hurricane” Carter.

A fost un luptator de categorie grea pe care Ellis si-a pus cea mai mare amprenta cu toate acesta. Dupa ce Muhammad Ali si-a pierdut titlul de campion mondial in 1967 pentru ca refuzat inducerea in serviciul militar, WBA a configurat un turneu pentru a gasi un campion sa-l succede.

Elis i-a invins pe Leotis Martin, Oscar Bonavena si Jerry Quarry pentru a-si castiga titlul, invingandu-l pe Quarry cu peste 15 runde. Ellis l-a invins apoi pe Floyd Patterson in prima sa lupta pentru a-si mentine titlul, doar pentru a pierde titlul in fata lui Frazier pe 16 Februarie 1970, cand nu a putut sa se ridice in cea de-a 5-a runda.

Acesta s-a infruntat cu Muhammad Ali, prietenul sau din copilarie pe 26 iulie, 1971, in prima lupta a lui Ali dupa ce a pierdut titlul in fata lui frazier pe 8 martie 1971 in asa zisa „Lupta a secolului”.

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *