Comisia Internationala pentru Electrotehnica (IEC) a publicat recent un nou standard tehnic, care detaliaza specificatiile pentru un incarcator de laptop compatibil cu o gama larga de laptopuri.
Nu exista o constrangere legala pentru folosirea acestui standard, insa anuntul deschide drumul catre incarcatoarele universale de laptop, care vor duce la reducerea masiva a deseurilor electronice.

Adesea, incarcatorul unui computer nu va fi compatibil cu un alt laptop. Pierderea unui incarcator poate duce la abandonarea unui computer perfect functional.

Comisia Electrotehnica estimeaza ca aproximativ 500.000 de tone de deseuri electronice provin de la incarcatoare, informeaza The Verge.

Noile specificatii vor face ca viitoarele incarcatoare sa fie prietenoase cu mediul, rezistente si usor de folosit sau inlocuit.

Uniunea Europeana a facut presiuni asupra producatorilor, la inceputul lui 2013, pentru a introduce un astfel de incarcator unic.

IEC a recunoscut ca s-ar putea sa dureze o vreme pana cand aceste standarde vor fi adoptate in intregime, dar va folosi toate mijloacele pentru a face ca noile incarcatoare universale sa devina o realitate.

De admin

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *