Diverse

Mingea de fotbal indestructibila

Tim Jahnigen nu este un inginer si nu are un grad de afacere la moda, dar acest lucru nu l-a oprit sa aduca o inventie catre piata care schimba viata a milioane de oameni din jurul Pamantului.

One World Futbol, mingea de fotbal pe care a inventat-o, joaca un rol fundamental a solutiei pe termen lung in dezvoltarea sociala in regiunile zbuciumate, din cauza ca tine.

Mai mult decat a fi o metoda de a crea, sau o ruta in liceu, sportul joaca o parte esentiala in dezvoltarea oamenilor care invata lectii indispensabile despre munca in echipa, rezolutiile conflictuale si toleranta, si ajuta la vindecarea traumelor.

Dar de-a lungul globului, unde puterea de vindecare a jocului este cea mai necesara, copiii traiesc in conditii mizerabile, de la tabere de refugiati pana la sate rurale izolate, unde mingile traditionale nu rezista. In astfel de locuri, pungile de plastic, funia, prezervativele umflate si toate gunoaiele servesc rolul de mingi de fotbal.

Aici intervine Jahnigen. Mingea pe care a gandit-o el, realizata din spuma turnata prin injectie cu celulele inchise, similara cu materialul folosit in producerea papucilor Crocs, este virtual indestructibila, nu poate fi dezumflata, nu devine imbibata cu apa si este realizata pentru a supravietui. Este la fel de rezistenta ca spiritul copiilor ce au nevoie de ea.

Ideea i-a venit lui Jahnigen in timp ce se uita la un documentar despre copiii care traiesc in zone de razboi, dar nu avea banii in mana sa fondeze proiectul pe care vroia sa-l transforme in realitate. Fiind poet liric si membru al afacerii muzicii, cu toate acestea, a muncit cu Sting si, cand Jahnigen i-a spus ideea superstarului, acesta a spus ca va fonda proiectul.

Acum, potrivit companiei, aproximativ 21 de milioane de copii au oportunitatea de a se juca cu 700.000 de mingi de fotbal indestructibile in peste 160 de tari.

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *