Basket

NBA – sezonul 2013-2014

Anul acesta s-a desfasurat sezonul NBA (National Basketball Association) cu numarul 68. Sezonul a inceput pe data de 29 octombrie 2013. Primul meci din acest sezon a fost cel care i-a pus fata in fata pe campionii din sezonul precendent, Miami Heat si pe cei de la Chicago Bulls. Meci urmat de confruntarea dintre LA Lakers si LA Clippers.

Pentru cei ce nu stiu foarte multe despre cum se desfasoara un astfel de campionat; Lucrurile sunt destul de simple. Sunt un total de 30 de echipe, pe intregul sezon urmand a se desfasura un total de 82 de meciuri pentru fiecare echioa.

Asociatia este impartita pe mai multe divizii numite conferinte. Diviziile sunt sunt: Central Division, Pacific Division, Southwest Division, Southwest Division. Aceste divizii sunt la randul lor impartite pe conferinte:  Eastern Conference si Western Conference.

Campionii fiecarei divizii au ajuns in play-offs, astfel s-a stabilit ca Miami Heat au fost campionii Conferintei de Est si San Antonio Spurs au castigat Conferinta de Vest. Aceste doua echipe au jucat in Play-Off contra celor de la Indiana Spurs, respectiv Oklahoma City Thunder.

In finala sezonului cei de la San Antonio Spurs au reusit sa ii invinga pe cei de la Miami Heat, cel mai bun jucator de pe teren in acel meci fiind Kawhi Leonard.

Miami Heat a castigat divizia de Sud-Est avan un  numar total de 53 de victorii si 28 de infrangeri. In contrast cei de la San Antonio Spurs au castigat Divizia de Sud-Vest cu 62 de victorii si 20 de infrangeri.

Cel mai bun jucator al sezonului NBA 2013 – 2014 a fost Kevin Durant din cadrul echipei Oklahoma City Thunder. De asemenea acelasi jucator a optinut ti titlul ce cel mai bun marcator pe intreg sezonul. Acesta a jucat un numar de 81 de meciuri din 82 in sezonul 2013-2014 si a inscris in medie 32 de puncte pe meci.

Tot ce putem face acum este sa asteptam inceputul sezonului 2014-2015 care va incepe pe data de 28 octombrie cu primul meci avandu-i ca gazda pe cei de la San Antonio Spurs.

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.