Stiri Online

O atleta a fost ranita de o drona

Rapoartele cum ca o drona ar fi lovit o atleta concurenta intr-un triatlon in Mijlocul Vestic al Austaliei de Vest, sunt in investigatie de Autoritatea de Siguranta a Aviatiei Civile.

Drona care filma, plana pe deasupra competitorilor in Endure Batavia Triatlon din Geraldton, in jurul orei 9 dimineata duminica, cand operatorul a pierdut controlul. A cazut aproximativ 10 metri si o competitoare a spus presei ca a lovit-o si a cazut din aceasta cauza.

Competitoarea, Raiji Ogden, a suferit de leziuni la cap si a fost tratata de paramedici inainte de a fi transportata la spital in conditii stabile. Au fost opinii in conflict daca doamna Ogden a fost lovita de drona sau a cazut fiind speriata de drona.

Drona este detinuta de un cameraman local, Warren Abrams, care a spus ca filmarile video arata clar ca drona a cazut in spatele femeii. Acesta spune ca natura ranilor ei sugereaza ca drona a ratat-o.

Autoritatea de Siguranta a Aviatiei Civile spune ca au fost reguli clare care acopereau operatiunea a unei aeronave fara pilot, incluzand necesitatea ca drona sa zboare la minim 30 de metri fata de oameni. Intr-o declaratie, autoritatile spun ca incidentul a fost o amintire clara a cerintei de operatori pentru aeronavelor fara pilot, pentru a indeplini regulile de siguranta tot timpul.

Domnul Abrams spune ca intr-o investigatie initiala, indica cum ca cineva din apropiere „a sarit canalul” din dispozitiv, facand operatorul sa piarda controlul. „Channel hopping” este o forma de hacking care poate sa faca drona incontrolabila pentru operatorul original.

Domnul Abrams spune ca a fost un gest intentionat si ca este foarte dificil sa determine cine a fost responsabil, fiindca ar fi putut folosi ceva atat de comun precum un telefon mobil pentru a realiza acest timp de hacking.

Organizatorii cursei spun ca incidentul nu ar fi trebuit sa se intample.

 

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *