Stiri Online

Olimpiada Paralimpica de la Sochi

Rusia va primi lumea sportului inapoi la Sochi, Vineri pentru ceremonia de deschidere a iernii a jocurilor paralimpice.

Cu mai putin de doua saptamani dupa ce s-a terminat olimpiada de iarna, 547 atleti din 45 de tari se vor intrece pentru 72 de medalii de aur in 5 sporturi, in decursul a 10 zile.

Este cel mai mare numar de tari care participa la eveniment de cand a fost tinut prima oara in 1976. Jocurile, deschise de presedintele Rusiei, Vladimir Putin, vor incepe in mijlocul unei crize politice in desfasurare in Ucraina.

Prim ministrul David Cameron spune ca ar fi gresit ca ministrii Angliei sa ia parte la jocuri, o decizie criticata de presedintele de comitet ale paralimpicilor international, Philip Craven, in timp ce patronul Paralimpicilor din Marea Britanie, Printul Edward a decis sa nu calatoreasca.

Ucraina a avut in vedere o boicotare a evenimentului, dar vineri, presedintele comitetului de paralimpici din Ucraina, Valeriy Suskevich a confirmat ca echipa sa formata din 23 de membri, vor participa la jocuri.

Ceremonia de deschidere incepe la ora 16:00 GMT pe Fisht Stadium cu evenimentul care va incepe de sambata. Anglia a trimis o echipa formata din 15 membri catre Sochi in incercarea de a castiga prima medalie de aur in Jocurile Paralimpice de Iarna.

Echipa contine un membru de 15 ani, care va purta steagul la ceremonia de deschiderea, fiind in acelasi timp si cel mai tanar participant la Jocurile Paralimpice.

Pentru prima data vor lua parte echipa Braziliei, Turciei si Uzbekistan in Jocurile Paralimpice de la Sochi.

Rusia, care atinge masa de medalii, vrea sa aiba parte de succes. Canada sunt favoritii pentru aur, atat in curlingul din scaunul cu rotile, atat si la hockey, in timp ce Brian McKeever schiorul spera sa mai adauge o medalie de aur la cele 7 medalii deja detinute de acesta.

Craven crede ca Jocurile Paralimpice pot ajuta la schimbarea atitudinii oamenilor din Rusia in legatura cu criza.

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *