Tenis

Sacrificii si compromisuri pe care sportivii le fac

De foarte multe ori, cand ne uitam de acasa la un meci de fotbal, de basket sau de tenis avem o numita viziune. Ne uitam la televizor si lucrurile par destul de simple, suficient de simple incat sa judecam jucatorii si sa ne dam cu parerea asupra ceea ce ar fi putut face pe teren. De foarte putine ori reusim sa ne dam seama si sa privim la rece toate lucrurile care se intampla si eforturile pe care le depunde o persoana pana cand sa ajunga sa joace pe un teren important.

Ca sa reusesti sa atingi gloria unui turneu trebuie sa stii sa cazi, sa te ridici, sa treci printr-o mare durere fizica, sa stii sa inveti din greseli si mai ales sa fii atat de puternic incat sa faci fata tututor lucrurilor. Ca si exemplu am sa o aleg tot pe Simona Halep deoarece in cazul ei se poate discuta despre o serie de sacificii foarte evidente pana cand sa se ajunga la performanta ei.

Cu siguranta cel mai mare compromis pe care l-a facut tanara este faptul ca a renuntat la copilarie. In timp ce copii de teapa ei se jucau cu papusi, alergau sau faceau tot felul de jocuri, Simona muncea ca sa faca performanta in tenis.

Inca de cand era doar o copila, Simona a inceput sa isi arate ambitia pe teren. Era o simpla copila care se chinuia foarte tare ca sa poata arunca mingea cu forta. Sigur ca gresea de nenumarate ori si se supara tot timpul pe propria persoana cand facea o greseala. Stia ca performanta ei in tenis depinde in functie de munca pe care o depune.

Si probabil ca va intrebati cand a facut ppentru prima oara Simona cunostinta cu tenisul. Ei bine, ea a tinut pentru prima oara o racheta in mana in momentul in care avea nici mai mult, nici mai putin de 4 ani si jumatate si era inca de la gradinita.

Un alt mare sacrifiu pe care Simona il face tine de aspectul ei fizic. In timp ce foarte multe fete isi doresc sanii cat mai mari, Simona si-a facut o operatie de miscorarea a sanilor tocmai pentru ca asa putea ajunge la performanta. Astfel, pentru ea nu a fost atat de important acest aspect si a decis la 18 ani sa isi faca operatia respectiva. Ca sa nu mai vorbim despre aspectul fizic pe care trebuie sa il arate la orice meci. Ea trebuie sa fie in permanenta epilata ( recomand sa apelezi la preturi epilare definitiva suceava)  si fresh pentru a incepe un nou meci important.

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.