Diverse

Sportul si traditiile fanilor

Vuvuzela din Africa de Sud. Aceasta este o traditie relativ recenta in cadrul scenei FIFA cu toate ca vuvuzela a fost foarte populara in Africa de Sud inca din cadrul jocurilor de dupa anul 1990. Vuvuzela este o trompeta simpla fabricata in mod original dintr-un plastic mai tare. Se sufla cu ajutorul gurii asa cum ai face si in cadrul unei simple trompete. Vuvuzela emite o nota monotona dar asurzitoare asemanatoare cu sunetele scoase de elefanti pe trompa.

Acest instrument a emis ceva controverse datorita faptului ca au fost multi oameni care si-au dorit ca aceste vuvuzele sa fie interzise la urmatoarea Cupa Mondiala. Aceste plangeri sunt efectuate din cauza zgomotului scos de aceste instrumente asurzitoare, de la faptul ca sunt prea zgomotoase si pana la faptul ca nu se potrivesc intr-o arena de sporturi. Suporterii vuvuzelei sustin ca aceasta nu ar trebui banata din cadrul meciurilor pentru ca nu este egala ci nimic altceva ce ar mai exista la fani in cadrul meciurilor si ca este o puternica parte a culturii Africii de Sud.

Trucul cu palaria. Aceasta traditie populara la hockey se pare ca si-ar fi luat inspiratia de fapt din cricket. In cricket, un truc cu sapca are loc atunci cand un jucator care are mingea intrece trei alti jucatori cu livrari consecutive. Acest obicei a trecut mai departe si la jocul de hockey cu  Biltmore Mad Hatters de la Ontario. Atunci cand unul dintre jucatori a inscris trei goluri intr-un singur joc, detinatorul echipei Mr. Biltmore l-ar fi recomensat cu o noua palarie.

Multe povesti il descriu pe Mr. Biltmore aruncandu-si palaria pe gheta pentru a-si lauda si saluta jucatorii si suficient de repede dupa, palariile sunt fie donate, aruncate sau postate intr-un recipient urias transparent care afiseaza istoria palariei echipei respetive. 

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *