Fotbal, Fotbal extern, Tenis

Sporturi populare in Franta

Unele dintre cele mai populare sporturi frantuzesti includ si fotbalul, tenisul, ciclismul, handbalul, baschetul si rugby-ul. Sporturile din Franta sunt pe atat de caracteristice acestei tari precum sunt si croissanturile si vinurile rosii. Gradul de angajare in acestea este destul de mare si drept rezultat francezii sunt si foarte mandri de atletii lor renumiti.

Fotbal

Americanii il denumesc soccer, insa in toata lumea este regasit sub denumirea de fotbal si a spune ca fotbalul este popular poate fi chiar afirmatia anului! Guvernata de Federatia Franceza de Fotbal, echipa nationala de fotbal a Frantei s-a plasat pe locul al doilea i timpul Cupei Mondiale din anul 2006 si a castigat Cupa Mondiala in anul 1998.

Din pacate, alaturi de locul respetabil pe podiumul clasamentelor sportive, controvesrsa este de asemenea o parte din reputatia echipei de fotbal a Frantei. In timpul meciului pentru Cupa Mondiala din anul 2006, jucatorul Zinezine Zidane a dat un cap in pieptul jucatorului italian Marco Materazzi. De vreme ce este adevarat ca cei doi fotbalisti au avut un anumit schimb de replici in acel moment, nu se stie exact cine a spus ce si cui.

In ziua de azi, ambii jucatori inca isi disputa cuvintele exacte pe care le-ar fi spus atunci. Oricum, ambii sunt de acord ca Marco Materazzi a avut niste comentarii rautacioase de facut la adresa surorii lui Zinedine Zidane. Zidane s-a retras inca de atunci din sport, insa a ramas la fel de popular in Franta.

Tenis

Printre sporturile populare din Franta se numara si tenisul, si in fiecare an, in timpul primaverii, cei mai buni specialisti din lume se intalnesc la Roland Garros pentru a-si testa abilitatile. De fapt, tenisul este atat de popular in Franta incat se claseaza imediat pe locul 2 dupa fotbal. Ultimul francez care a castigat Frech Open a fost Yannick Noah in anul 1983, in timp ce ultima tenismena franceza, Mary Pierce, si-a castigat titlul de cea mai buna tenismena in anul 2000.

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *