Gandacii sunt niste creaturi meschine care ne invadeaza casele atunci cand ne e lumea mai draga. Pentru a scapa de aceasta problema sacaitoare exista o multime de solutii, dar cea mai eficienta este dezinsectia.
Dezinsectia este o forma de combatere si prevenire a insectelor, realizata de catre o firma de dezinsectie. Serviciile de dezinsectie sunt indicate in special atunci cand este vorba despre o situatie scapata de sub control, sau doriti sa fiti siguri ca ati exterminat orice urma de insecte.

Cum se realizeaza operatiunea de dezinsectie?
Dezinsectia se face de regula, cu ajutorul unor substante otravitoare speciale pentru exterminarea insectelor.

Chiar daca apelezi la aceste servicii, trebuie sa respecti cateva reguli de baza, pentru a fi sigur ca insectele nu iti vor mai calca pragul casei prea curand. Cateva dintre aceste reguli sunt:
1. Incearca sa iti pastrezi locuinta, sau orice alt spatiu, cat mai curat posibil. Pastrarea curateniei este esentiala, insectele adora dezordinea si mai ales resturile de mancare.
2. Pastreaza alimentele din bucatarie, cele pe care nu le tii in frigider, in cutii care pot fi inchise foarte bine. Acelasi lucru este valabil pentru faina, zahar etc.
3. Gunoiul menajer trebuie dus la timp. Nu lasa niciodata gunoiul mai multe zile in bucatarie.
4. Evita sa lasi farfurii murdare in chiuveta. De asemenea, repara orice teava stricata care ar putea sa produca scurgeri. Apa atrage gandacii, tantarii etc.
5. Incearca sa repari orice fisura sau crapatura, aparent minora. Gandacii se pot strecura chiar si prin cele mai mici crapaturi, asa ca nu trebuie sa ii subestimati.

Stiati ca pentru a supravietui, gandacii, au nevoie in special de apa. Acestia se pot lipsi de hrana chiar si saptamani intregi la rand, dar fara apa nu vor putea rezista nici macar o saptamana.
Daca vrei sa te ocupi singur de starpirea gandacilor, poti utiliza unul dintre numeroasele produse care sunt pe piata la ora actuala. Tot ce trebuie sa faci este sa citesti cu atentie instructiunile de utilizare, dupa care sa te apuci de treaba.

Cand se fac tratamentele de dezinsectie?
Aceste tratamente trebuie sa fie facute atunci cand este nevoie si se pot face atat pentru spatii interioare (cum ar fi case, spitale, școli, case de bătrâni), cat si pentru spatii exterioare (parcuri, gradini). Exista totusi anumite perioade din an in care este indicat sa se faca acest lucru. De exemplu, pentru insectele zburatoare, dezinsectia trebuie sa fie facuta din martie pana in luna octombrie, uneori chiar noiembrie. Dezinsectia impotriva gandacilor sau a puricilor trebuie sa fie realizata tot timpul anului.

Insectele sunt periculoase, deoarece pot transmite boli la om, sau chiar la animale. Este important sa se apeleze la astfel de servicii, pentru a tine sub control numarul lor si pentru a evita izbucnirea unor epidemii.

De admin

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *