Fotbal, Fotbal intern

UEFA Euro 2016

Campionatul European de Fotbal din 2016 se va desfasura in Franta, asa cum s-a aflat inca din iarna anului trecut si va fi cea de-a cinsprezecea editie a Campionatului European pentru echipele nationale de fobal de pe tot cuprinsul continentului nostru, organizat de UEFA.

Am precizat ca acest mare eveniment sportiv se va desfasura in Franta, insa mai exact acesta se va desfasura in vara anului 2016. Aceasta tara cunoscuta mai ales pentru gusturile sale bune legate de mancaruri, vinuri, dar si moda, a fost aleasa sa organizeze turneul pe baza deciziei luate de Comitetul Executiv al UEFA. Castigatorii acestui tuneu major vor reprezenta UEFA in cadrul Cupei Confederațiilor FIFA 2017, găzduită de Rusia.

Dintre tarile care au depus candidatura pentru a gazdui Euro 2016, Franta a fost cea mai castigata, insa celelalte trei tari care si-au dat interesul de asemenea merita a fi mentionate si ele. Italia si Turcia sunt doua dintre tarile care au dorit sa gazduiasca Campionatul Europeana de Fotbal din 2016, iar Norvegia si Suedia au depus impreuna o singura candidatura comuna, pe care mai apoi, in decembrie 2009, si-au retras-o.

In cadrul alegerilor pentru tara organizatoare de Euro 2016 au fost luate in calcul unele conditii necesare tarii  gazda ca necesitatea a noua stadioane principale si alte trei stadioane de rezerva. Stadioanele au trebuit sa fie perfectionate si finalizate pana in data de 30 iunie 2014, anul acesta.

Marimea stadioanelor a trebuit sa se axeze pe urmatoarele masuri: doua stadioane trebuiau sa aiba capacitatea de minim 50.000 de locuri, trei stadioane trebuiau sa aiba capacitatea de minim 40.000 de locuri si restul de patru stadioane trebuiau sa aiba o capacitate de minim 30.000 locuri. La fel de important a fost si ca posibilele tari gazda sa indeplineasca o serie de 19 reglementari si sa raspunda corect si cat mai eficient la 200 de intrebari adresate in documentatia depusa la UEFA.

 

Despre autor

Pasionat de Blogging, SEO si Wordpress iar in timpul liber de sport.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *